Det är bara att lyssna

I sagans värld kan allting hända. Här kan träd tala, små barn vinna över jättar och gudar förvandla sig till ett stilla regn.

Folksagor och myter har överlevt i tusentals år. De har klarat förflyttningar, krig, sjukdomar och svält. De har överlevt en långvarig tystnad då den muntliga traditionen nästan dog ut i stora delar av världen. Men de lever vidare och slutar inte att tala till oss människor. Sagan talar symbolernas språk och bär på många skatter. Sagan ger oss skrattet, lugnet och insikten. 

Det spelar ingen roll hur gamla sagorna är; vi känner igen oss.Det spelar ingen roll hur gamla vi själva är, sagorna slutar inte trollbinda oss.

Jag berättar för barn och vuxna, för stora och små grupper. Mina sagor handlar om relationer, vänskap, rättvisa och andra stora frågor i livet.

När jag berättar myter blir det gärna ur den grekiska mytologin. Om de gamla gudarna, om hjältarna, nymferna och satyrerna. Men jag berättar även om mig själv och om min farmor och hennes liv. Dramatik och humor är mina ledstjärnor. 

Jag har berättat på skolor, bibliotek, kulturhus, vardagsrum, stränder, personalfester, sjukhus, kyrkor, torg, konferenser, butiker, bussar, äldreboenden, konferenser, internationella berättarfestivaler m.m. 

Det finns ingen plats där en sagostund inte passar. Ett golv räcker. Resten sköter sagan själv, den bär alla platser med sig. Det är bara att lyssna.